Darius Rucker in De Melkweg

Gisteravond trad niemand minder dan Darius Rucker op in De Melkweg in Amsterdam.

Allereerst werden we verblijd met het voorprogramma dat werd verzorgd door Drake White. Afgaande op het concert dat hij gaf met zijn band The Big Fire, kan het nooit lang meer duren voordat hij echt doorbreekt. Muzikaal stond het concert als een huis en de manier waarop de charismatische Drake zich presenteert en voortbeweegt op het podium werkt zeer aanstekelijk. Uiteraard werden Makin’ Me Look Good Again en Livin’ the Dream ook gebracht.

In de pauze bleek de zaal al goed vol te zijn. Ik hoorde dat het concert in de grote zaal waar plek is voor 1.500 man, zelfs was uitverkocht.

Om even na 21:00 uur begon Darius Rucker die de zaal al snel meekreeg. Alle hits (m.u.v. I Got Nothing, die heb ik volgens mij niet gehoord) kwamen langs waaronder ook de nieuwe single I Told You en verder enkele covers (o.a. Friends In Low Places) en songs uit zijn Hootie & The Blowfish periode (Let Her Cry, Only Wanna Be With You). Mijn persoonlijke favoriete songs It Won’t Be Like This For Long en Don’t Think I Don’t Think About It bezorgden mij kippenvel. Ook leuk was dat Drake White ook nog even mee kwam doen bij Hold My Hand. Het concert was genieten van de eerste tot de laatste minuut. Uiteraard kwam er ook een toegift met (als ik me goed herinner) So I Sang, Wagon Wheel en Purple Rain, de Prince cover.

Mocht iemand aanvullingen hebben, bijvoorbeeld op de setlist of betere foto’s, dan hoor ik het graag. Mailen kan naar sophomore @ uscountrymusic.nl