Over USCM

Het doel van deze site is bezoekers die geïnteresseerd zijn in countrymuziek de mogelijkheid te bieden om naar verschillende artiesten die deze muziek maken te kunnen luisteren om op die manier een indruk te krijgen welke artiesten er zijn en wat voor (country-)muziek zij maken.

Mocht je vragen of aan- of opmerkingen hebben, schroom dan niet contact op te nemen.  Vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan deze website, eenmalig danwel op reguliere basis, dan ben je van harte welkom en nodig ik je uit om een mailtje te sturen.

Contactgegevens: sophomore @ uscountrymusic.nl.

Ik wens je hier veel plezier!

Sophomore

Wie werk(t)en er mee aan USCM? Hier stellen de medewerkers zich voor:

Sophomore (8 maart 2010)

Dit ben ik tijdens een bezoek aan 97 Country in 2017.

Mijn naam is Maurice en mijn nickname hier op USCM is Sophomore en I’m in my early forties (inmiddels fifties) zoals dat zo mooi heet. Ik kwam in aanraking met country muziek tijdens een vakantie naar de US of A. Ik luisterde veel naar een countrystation (97 Country WPCV) op de radio en weer thuisgekomen bleek dit radiostation ook via internet te beluisteren te zijn. Daar luisterde (en luister) ik veel naar en heb ik ook vrijwel alle artiesten en bands die je op deze website vindt, leren kennen.

Thuisgekomen ging ik op zoek naar Nederlandstalige websites over country muziek. Omdat ik niet precies zocht wat ik vond, ben ik deze website begonnen.

Waarom Sophomore vraag je je misschien af. De verklaring is dat ik wel wat verstand heb van country maar nog een heleboel kan en wil leren. Ik ben dus geen freshman meer maar heb nog wel een groot deel van mijn “studie” voor de boeg. Vandaar Sophomore, spreek uit als [sofmoor].

Ik hoop dat je hier vindt wat je zoekt en hier met veel plezier zal rondkijken en -luisteren. Mocht je vragen hebben of op- of aanmerkingen, schroom niet en stuur me een mailtje.

Mojo (9 juni 2011)

Mijn nickname is Mojo en ik ben eerder toevallig in de countrymuziek geïnteresseerd geraakt. Naast mijn Elvis-collectie bezit ik ook cd’s van Patsy Cline, Johnny Cash, de Bellamy Brothers en heel wat filmmuziek van Westerns. Maar toen ik onlangs in een platenzaak op de afdeling countrymuziek eens ging rondsnuffelen merkte ik dat er een heleboel artiesten waren die ik niet kende. Zo werd mijn aandacht getrokken door o.a. Reba McEntire. Thuis gekomen ging ik direct op het internet wat zoeken achter deze artieste en van het een kwam het ander. Voor ik het wist had de country-microbe mij te pakken en zat ik al bij Brad Paisley, Rascal Flatts, Toby Keath en co. Vandaar naar informatieve websites over countrymuziek was een kleine stap. Zo kwam ik bij de nog vrij recente website uscountrymusic.nlterecht. Volgens mij momenteel de beste site van de Benelux waar alles over countrymuziek in America direct op de voet gevolgd wordt. Af en toe gaf ik een tip aan Sophomore. En na verloop van tijd ben ik sinds mei 2011 als medewerker gevraagd. Ik vind het boeiend om nu een heleboel artiesten te ontdekken die hier bij het grote publiek in Europa onbekend zijn. Hopelijk bent u even enthousiast over deze zoektocht als ik en geniet u van de vele nieuwtjes en clips die we u brengen.  So, let’s get country !

Edit 4 oktober 2017: helaas heeft Mojo wegens tijdgebrek moeten besluiten niet langer meer mee te werken aan USCM.

Early (10 december 2011)

Beste mensen mijn nickname is Early, ik ben van jongs af aan in de ban van de Countryrock. De oorsprong van deze stroming zijn 3 bands uit eind jaren 60. Te beginnen met The Byrds waar Gram Parsons deel van uit maakte, The Buffalo Springfield met o.a. Neil Young , Richy Furay en later Jim Messina en natuurlijk The Flying Burrito Brothers met o.a Bernie Leadon en Chris Hillman.

Mijn favoriete countryrock band was en is nog altijd Poco (Richy Furay), een voorbeeld hoe echte COUNTRYrock moet klinken, banjo, mandoline, dobro en allerlei aanverwante instrumenten.
Mijn 2e favorite band waren The Eagles, maar na het vertrek van Bernie Leadon na de opname van hun 3e LP werden de Eagles erg commercieel. Daar is niets mis mee maar het ging ten koste van de country.
Na wat omzwervingen in muziekland, is mijn favorite muziek op het moment de neo traditionele country (o.a. Justin Haigh) en de Alternative Country (Amerikana)(o.a. James Intveld).
Na iets op internetradio (diskjocky) te hebben gedaan, en later na veel surfen op het internet, kwam ik uscountrymusic.nl tegen, en dacht, daar zou ik mijn steentje ook wel aan willen bijdragen.
Het toeval wil dat, na een paar tips van artiesten aan Sophomore, mij werd gevraagd of ik deel uit zou willen maken van het team van uscm, en dacht 2 weten meer dan één en zodoende
schrijf ik hier mijn verhaal.
Ik werk bij een groot bedrijf waar we iets met verf doen, en hobby’s zijn zoals u al begrepen had, countrymuziek en ook een country linedance club, waar mijn vrouw les geeft en ik de organisatie en muziek doe.Om een lang verhaal kort te maken, deze voortreffelijke countrywebsite USCM verdient het om veel aandacht te krijgen van de Nederlandse en internationale countryscenes. Maar vooral u beste mensen, u bepaalt het sucses van USCM, en daarom, bent u even enthousiast als ons team, dan wensen wij u veel plezier met uw zoektocht
op USCM naar de verschillende stromingen in countryland !

Edit: Early werkt sinds 2012 niet meer mee aan USCM. We danken hem voor zijn bijdragen.