John Anderson & John Rich – Easy Money (Live)

Een clip uit 2006 in de Grand Ole Opry met twee sterke Johns. Langs de ene kant de altijd wat onderschatte John Anderson die op de grote radiostations met hun vast format te weinig aan bod komt en aan de andere kant zijn producer John Rich van het duo  Big & Rich. Het is de titelsong van Andersons sterk album uit 2007.

Songtekst :

It’s a damn hard way
To make easy money

I’ve heard some people say
John had some easy pay
You just party all night
Till the mornin’ light
And then you sleep all day

Come on and ride with us
Step on that magic bus
We’ll all just act like stars
Play the honky tonk bars
I’ll show you why I say

It’s a hard way
It’s a hard, hard way
It’s a damn hard way
To make easy money

Hey, son, I paid my dues
Worn out my cowboy shoes
Played these old guitar strings
Till I could make ‘em sing
And learn to moan the blues, yeah Lord

I’ve seen the price of fame
Lost friends along the way
I’ve seen the stars burn out
And fall from the sky
While others fade away

Yeah, it’s a hard way
It’s a hard, hard way
It’s a damn hard way
To make easy money

Now off to another town
Ain’t no slowin’ down
Sometimes it gets so deep
That I swear I might drown

Well, it’s a hard way
It’s a hard, hard way
It’s a damn hard way
To make easy money

Hard way
It’s a hard, hard way
It’s a damn hard way
To make easy money

It’s a hard way
It’s a hard, hard way
It’s a damn hard way
To make easy money

To make easy money
To make easy money
To make easy money

Over Mojo

Mijn nickname is Mojo en ik ben eerder toevallig in de countrymuziek geïnteresseerd geraakt. Naast mijn Elvis-collectie bezit ik ook cd’s van Patsy Cline, Johnny Cash, de Bellamy Brothers en heel wat filmmuziek van Westerns. Maar toen ik onlangs in een platenzaak op de afdeling countrymuziek eens ging rondsnuffelen merkte ik dat er een heleboel artiesten waren die ik niet kende. Zo werd mijn aandacht getrokken door o.a. Reba McEntire. Thuis gekomen ging ik direct op het internet wat zoeken achter deze artieste en van het een kwam het ander. Voor ik het wist had de country-microbe mij te pakken en zat ik al bij Brad Paisley, Rascal Flatts, Toby Keath en co. Vandaar naar informatieve websites over countrymuziek was een kleine stap. Zo kwam ik bij de nog vrij recente website uscountrymusic.nlterecht. Volgens mij momenteel de beste site van de Benelux waar alles over countrymuziek in America direct op de voet gevolgd wordt. Af en toe gaf ik een tip aan Sophomore. En na verloop van tijd ben ik sinds mei 2011 als medewerker gevraagd. Ik vind het boeiend om nu een heleboel artiesten te ontdekken die hier bij het grote publiek in Europa onbekend zijn. Hopelijk bent u even enthousiast over deze zoektocht als ik en geniet u van de vele nieuwtjes en clips die we u brengen. So, let’s get country !
Dit bericht is geplaatst in Zangers met de tags , . Bookmark de permalink.