John Denver – Take Me Home, Country Roads

De grote doorbraak voor John Denver kwam in 1971 met Take Me Home, Country Roads van het album Poems, Prayers, and Promises.

Songtekst:

Almost heaven, West Virginia, Blue Ridge Mountains, Shenandoah River
Life is old there, older than the trees, younger than the mountains, blowing like a breeze

Country roads, take me home to the place I belong
West Virginia, mountain mamma, take me home, country roads

All my memories gather round her, miner’s lady, stranger to blue water
Dark and dusty, painted on the sky, misty taste of moonshine, teardrop in my eye

Country roads, take me home to the place I belong
West Virginia, mountain mamma, take me home, country roads

I hear her voice in the morning hour, she calls me, the radio reminds me of my home far away
And driving down the road I get a feeling that I should have been home yesterday, yesterday

Country roads, take me home to the place I belong
West Virginia, mountain mamma, take me home, country roads

Country roads, take me home to the place I belong
West Virginia, mountain mamma, take me home, country roads

Take me home now, country roads
Take me home now, country roads

Over Sophomore

Mijn nickname is Sophomore en I'm in my early forties (fifties inmiddels) zoals dat zo mooi heet. Ik kwam in aanraking met country muziek tijdens een vakantie naar de US of A. Ik luisterde veel naar een countrystation op de radio en weer thuisgekomen bleek dit radiostation ook via internet te beluisteren te zijn. Daar luisterde (en luister) ik veel naar en heb ik ook vrijwel alle artiesten en bands die je op deze website vindt, leren kennen. Waarom Sophomore vraag je je misschien af. De verklaring is dat ik wel wat verstand heb van country maar nog een heleboel kan en wil leren. Ik ben dus geen freshman meer maar heb nog wel een groot deel van mijn "studie" voor de boeg. Vandaar Sophomore, spreek uit als [sofmoor].
Dit bericht is geplaatst in Zangers met de tags . Bookmark de permalink.