Jason Kirkness – Whiskey Kiss

Aan het begin van het jaar stelde ik je voor aan Jason Kirkness. Dit Whiskey Kiss is een track van zijn meest recente album A Beautiful Disaster.

Dit vertelt Jason over het ontstaan van deze song:

I was doing an A&R job for a Mexican soap opera star who wanted to make a country record. He hired a producer from Los Angeles to record his record and they went and got submissions from the publishers around Nashville and LA. They had about 2000 songs to listen to. So i got hired to listen to all of them and submit my favourite 30. I heard this one and immediately was playing air guitar. By the chorus I was rocking out so hard that I went running through the living room and I leapt up on the couch and did a massive scissor kick in the air and in that moment I though “I should totally record this song”. They listened to Whiskey Kiss and felt it would be better suited to a younger artist and suggested i cut it. It turns out it was from the publisher I was already working with and they in short, said yes. It was written by Nicky Chinn who was in the band Sweet and wrote “Ballroom Blitz” and about a billion other Top 40’s and Matt Bronleewe who was in Jars of Clay and wrote “Flood” and Ben Glover who has won Grammy’s for his work as a songwriter.

Over Sophomore

Mijn nickname is Sophomore en I'm in my early forties (fifties inmiddels) zoals dat zo mooi heet. Ik kwam in aanraking met country muziek tijdens een vakantie naar de US of A. Ik luisterde veel naar een countrystation op de radio en weer thuisgekomen bleek dit radiostation ook via internet te beluisteren te zijn. Daar luisterde (en luister) ik veel naar en heb ik ook vrijwel alle artiesten en bands die je op deze website vindt, leren kennen. Waarom Sophomore vraag je je misschien af. De verklaring is dat ik wel wat verstand heb van country maar nog een heleboel kan en wil leren. Ik ben dus geen freshman meer maar heb nog wel een groot deel van mijn "studie" voor de boeg. Vandaar Sophomore, spreek uit als [sofmoor].
Dit bericht is geplaatst in Zangers met de tags . Bookmark de permalink.