Riley Green – Bury Me In Dixie

Op mijn zoektocht op het net kwam ik deze prachtige ballad over The South tegen van Riley Green. Deze knaap uit Alabama nam deze song in 2015 op maar toen vorige maand een nieuwe clip verscheen kreeg Bury Me In Dixie weer een boost.

Officiële Website Riley Green

Songtekst:

Mt. Cheaha is my Everest
and the Coosa is my Nile
Alabama’s where I was born and raised

I think I’ll stay awhile
Sing about sweet home
and Dixie Land Delight
we tell stories about what goes on in Montgomery at midnight
cause music row ain’t only in Tennessee
won’t you bury me in Dixie
underneath these Alabama pines
Take me to Tuscaloosa
plant me under the fifty yard line
put me in an old truck
four door chevrolet
Drive me down to Guntersville
and park me by the lake
Take me to Toomer’s Corner
put me under and oak tree
give em toilet paper
till they mummify me
I’ll rest in peace if they
Bury me in Dixie
Well lay me by my daddy
and my grandpa just the same
I want ever headstone next to me
to read my last name
But take me back to Jacksonville
drive me up mountain street
lead me into old pile snow
and show me to my seat
when God decides it time for us to meet
won’t you bury me in Dixie
where hard work is a plow
I wish Robert E. Lee could come back
and take a bow
Take me to the Flora-Bama
and set me up at the mullet toss
and everybody drinks on me I don’t care what it cost
But take me to Talladega
spread my ashes in turn three
paint my casket black with a big ass number three
I’ll rest in peace
if they bury me in Dixie
won’t God bless Alabama from sea to Tennesse
I’ll rest in peace
if they bury me in Dixie

Over Mojo

Mijn nickname is Mojo en ik ben eerder toevallig in de countrymuziek geïnteresseerd geraakt. Naast mijn Elvis-collectie bezit ik ook cd’s van Patsy Cline, Johnny Cash, de Bellamy Brothers en heel wat filmmuziek van Westerns. Maar toen ik onlangs in een platenzaak op de afdeling countrymuziek eens ging rondsnuffelen merkte ik dat er een heleboel artiesten waren die ik niet kende. Zo werd mijn aandacht getrokken door o.a. Reba McEntire. Thuis gekomen ging ik direct op het internet wat zoeken achter deze artieste en van het een kwam het ander. Voor ik het wist had de country-microbe mij te pakken en zat ik al bij Brad Paisley, Rascal Flatts, Toby Keath en co. Vandaar naar informatieve websites over countrymuziek was een kleine stap. Zo kwam ik bij de nog vrij recente website uscountrymusic.nlterecht. Volgens mij momenteel de beste site van de Benelux waar alles over countrymuziek in America direct op de voet gevolgd wordt. Af en toe gaf ik een tip aan Sophomore. En na verloop van tijd ben ik sinds mei 2011 als medewerker gevraagd. Ik vind het boeiend om nu een heleboel artiesten te ontdekken die hier bij het grote publiek in Europa onbekend zijn. Hopelijk bent u even enthousiast over deze zoektocht als ik en geniet u van de vele nieuwtjes en clips die we u brengen. So, let’s get country !
Dit bericht is geplaatst in Zangers met de tags . Bookmark de permalink.