Glen Campbell – Adios

Zomerclip 7 – Ook van Glen Campbell’s allerlaatste single Adios is er deze week een speciale clip gemaakt. In deze video volgen we verschillende familieleden van Glen die zijn gitaar van Nashville naar California brengen om deze daar een ‘Viking’-begrafenis te geven. Adios is de titeltrack van het 64ste en laatste studioalbum van Campbell dat begin juni verscheen.

Songtekst:

“Adiós”

Ran away from home when I was seventeen
To be with you on the California coast
Drinking margaritas all night in the old cantina
Out on the California coast

Don’t think that I’m ungrateful
And don’t look so morose
Adios, adios

We never really made it baby
But we came pretty close
Adios, adios

Going up north where the hills are winter green
I got to leave you on the California coast
Going where the water’s clear and the air is cleaner
Than the California Coast

Our dreams of endless summers
Were just too grandiose
Adios, adios

And I’ll miss the blood red sunset
But I’ll miss you the most
Adios, adios
Adios, adios
Adios, adios

Over Mojo

Mijn nickname is Mojo en ik ben eerder toevallig in de countrymuziek geïnteresseerd geraakt. Naast mijn Elvis-collectie bezit ik ook cd’s van Patsy Cline, Johnny Cash, de Bellamy Brothers en heel wat filmmuziek van Westerns. Maar toen ik onlangs in een platenzaak op de afdeling countrymuziek eens ging rondsnuffelen merkte ik dat er een heleboel artiesten waren die ik niet kende. Zo werd mijn aandacht getrokken door o.a. Reba McEntire. Thuis gekomen ging ik direct op het internet wat zoeken achter deze artieste en van het een kwam het ander. Voor ik het wist had de country-microbe mij te pakken en zat ik al bij Brad Paisley, Rascal Flatts, Toby Keath en co. Vandaar naar informatieve websites over countrymuziek was een kleine stap. Zo kwam ik bij de nog vrij recente website uscountrymusic.nlterecht. Volgens mij momenteel de beste site van de Benelux waar alles over countrymuziek in America direct op de voet gevolgd wordt. Af en toe gaf ik een tip aan Sophomore. En na verloop van tijd ben ik sinds mei 2011 als medewerker gevraagd. Ik vind het boeiend om nu een heleboel artiesten te ontdekken die hier bij het grote publiek in Europa onbekend zijn. Hopelijk bent u even enthousiast over deze zoektocht als ik en geniet u van de vele nieuwtjes en clips die we u brengen. So, let’s get country !
Dit bericht is geplaatst in Zangers met de tags . Bookmark de permalink.