Billboard Country Song Top 25 – 16 februari 2017

Dit is de Billboard Country Song Top 25 voor de week tot 17 februari 2017. Heel de top 15 wordt grondig door mekaar geschud. Sam Hunt, vorige week op #2 binnen gekomen, stoot meteen door naar de eerste plaats. Zac Brown Band komt direct de top 10 binnen met stip.

 1. (2) Sam Hunt – Body Like A Back Road
 2. (1) Little Big Town – Better Man
 3. (4) Jon Pardi – Dirt On My Boots
 4. (3) Keith Urban – Blue Ain’t Your Color
 5. (7) Dustin Lynch – Seein’ Red
 6. (5) Thomas Rhett – Star Of The Show
 7. (8) Michael Ray – Think A Little Less
 8. (6) Blake Shelton – A Guy With A Girl
 9. (10) Chris Young ft. Vince Gill – Sober Saturday Night
 10. (-) Zac Brown Band – My Old Man ***
 11. (13) Brad Paisley – Today
 12. (11) Eric Church – Kill A Word
 13. (15) Luke Bryan – Fast
 14. (18) Jason Aldean – Any Ol’ Barstool
 15. (12) Lauren Alaina – Road Less Travel
 16. (16) Maren Morris – 80 Mercedes
 17. (20) Brett Young – In Case You Didn’t Know
 18. (19) Dierks Bentley – Black
 19. (21) Kelsea Ballerini – Yeah Boy
 20. (17) Carrie Underwood – Dirty Laundry
 21. (22) Josh Turner – Hometown Girl
 22. (24) Luke Combs – Hurricane
 23. (23) Chris Stapleton – Tennessee Whiskey
 24. (-) High Valley – Make You Mine ***
 25. (-) Kenny Chesney – Bar At The End Of The World ***

Over Mojo

Mijn nickname is Mojo en ik ben eerder toevallig in de countrymuziek geïnteresseerd geraakt. Naast mijn Elvis-collectie bezit ik ook cd’s van Patsy Cline, Johnny Cash, de Bellamy Brothers en heel wat filmmuziek van Westerns. Maar toen ik onlangs in een platenzaak op de afdeling countrymuziek eens ging rondsnuffelen merkte ik dat er een heleboel artiesten waren die ik niet kende. Zo werd mijn aandacht getrokken door o.a. Reba McEntire. Thuis gekomen ging ik direct op het internet wat zoeken achter deze artieste en van het een kwam het ander. Voor ik het wist had de country-microbe mij te pakken en zat ik al bij Brad Paisley, Rascal Flatts, Toby Keath en co. Vandaar naar informatieve websites over countrymuziek was een kleine stap. Zo kwam ik bij de nog vrij recente website uscountrymusic.nlterecht. Volgens mij momenteel de beste site van de Benelux waar alles over countrymuziek in America direct op de voet gevolgd wordt. Af en toe gaf ik een tip aan Sophomore. En na verloop van tijd ben ik sinds mei 2011 als medewerker gevraagd. Ik vind het boeiend om nu een heleboel artiesten te ontdekken die hier bij het grote publiek in Europa onbekend zijn. Hopelijk bent u even enthousiast over deze zoektocht als ik en geniet u van de vele nieuwtjes en clips die we u brengen. So, let’s get country !
Dit bericht is geplaatst in Billboard. Bookmark de permalink.