Billboard Country Song Top 25 – 26 januari 2017

Dit is de Billboard Country Song Top 25 voor de week tot 27 januari 2017. Keith Urban staat nu al 12 weken op #1. Deze week geen echte nieuwkomers in de Billboard waar veel artiesten van plaats wisselen.

 1. (1) Keith Urban – Blue Ain’t Your Color
 2. (2) Little Big Town – Better Man
 3. (5) Blake Shelton – A Guy With A Girl
 4. (6) Thomas Rhett – Star Of The Show
 5. (8) Jon Pardi – Dirt On My Boots
 6. (3) Carrie Underwood – Dirty Laundry
 7. (4) Florida Georgia Line – May We All
 8. (7) Brett Eldredge – Wanna Be That Song
 9. (10) Dustin Lynch – Seein’ Red
 10. (13) Eric Church – Kill A Word
 11. (15) Chris Young ft. Vince Gill – Sober Saturday Night
 12. (14) Michael Ray – Think A Little Less
 13. (11) Maren Morris – 80 Mercedes
 14. (18) Brantley Gilbert – The Weekend
 15. (19) Brad Paisley – Today
 16. (9) Chris Stapleton – Tennessee Whiskey
 17. (24) Dierks Bentley – Black
 18. (20) Granger Smith – If The Boot Fits
 19. (22) Luke Bryan – Fast
 20. (17) Kenny Chesney – Setting The World On Fire
 21. (21) Lauren Alaina – Road Less Travel
 22. (25) Jason Aldean – Any Ol’ Barstool
 23. (23) Kelsea Ballerini – Yeah Boy
 24. (-) High Valley – Make You Mine ***
 25. (-) Josh Turner – Hometown Girl ***

Over Mojo

Mijn nickname is Mojo en ik ben eerder toevallig in de countrymuziek geïnteresseerd geraakt. Naast mijn Elvis-collectie bezit ik ook cd’s van Patsy Cline, Johnny Cash, de Bellamy Brothers en heel wat filmmuziek van Westerns. Maar toen ik onlangs in een platenzaak op de afdeling countrymuziek eens ging rondsnuffelen merkte ik dat er een heleboel artiesten waren die ik niet kende. Zo werd mijn aandacht getrokken door o.a. Reba McEntire. Thuis gekomen ging ik direct op het internet wat zoeken achter deze artieste en van het een kwam het ander. Voor ik het wist had de country-microbe mij te pakken en zat ik al bij Brad Paisley, Rascal Flatts, Toby Keath en co. Vandaar naar informatieve websites over countrymuziek was een kleine stap. Zo kwam ik bij de nog vrij recente website uscountrymusic.nlterecht. Volgens mij momenteel de beste site van de Benelux waar alles over countrymuziek in America direct op de voet gevolgd wordt. Af en toe gaf ik een tip aan Sophomore. En na verloop van tijd ben ik sinds mei 2011 als medewerker gevraagd. Ik vind het boeiend om nu een heleboel artiesten te ontdekken die hier bij het grote publiek in Europa onbekend zijn. Hopelijk bent u even enthousiast over deze zoektocht als ik en geniet u van de vele nieuwtjes en clips die we u brengen. So, let’s get country !
Dit bericht is geplaatst in Billboard. Bookmark de permalink.