Mojo Single Top 5 van 2016

Uit de circa 300 hits die Sophomore en ik jaarlijks publiceren koos ik weer een persoonlijke Top 5 en zoals gewoonlijk zijn dat voor mij niet altijd de best verkopende maar de best klinkende. Op 1 en 5 staan ouwe rotten in het vak. Maren Morris en William Michael Morgan waren in 2016 aangename nieuwkomers met een uitstekende debuutsingle en daar tussenin vond ik dat Jess Moskaluke in Canada een uitstekend jaar had.

Nog veel luistergenot in 2017 toegewenst!

1. Miranda Lambert – Vice
2. Maren Morris – My Church
3. Jess Moskaluke – Take Me Home
4. William Michael Morgan – I Met A Girl
5. Ronnie Dunn & Kix Brooks – Damn Drunk

Over Mojo

Mijn nickname is Mojo en ik ben eerder toevallig in de countrymuziek geïnteresseerd geraakt. Naast mijn Elvis-collectie bezit ik ook cd’s van Patsy Cline, Johnny Cash, de Bellamy Brothers en heel wat filmmuziek van Westerns. Maar toen ik onlangs in een platenzaak op de afdeling countrymuziek eens ging rondsnuffelen merkte ik dat er een heleboel artiesten waren die ik niet kende. Zo werd mijn aandacht getrokken door o.a. Reba McEntire. Thuis gekomen ging ik direct op het internet wat zoeken achter deze artieste en van het een kwam het ander. Voor ik het wist had de country-microbe mij te pakken en zat ik al bij Brad Paisley, Rascal Flatts, Toby Keath en co. Vandaar naar informatieve websites over countrymuziek was een kleine stap. Zo kwam ik bij de nog vrij recente website uscountrymusic.nlterecht. Volgens mij momenteel de beste site van de Benelux waar alles over countrymuziek in America direct op de voet gevolgd wordt. Af en toe gaf ik een tip aan Sophomore. En na verloop van tijd ben ik sinds mei 2011 als medewerker gevraagd. Ik vind het boeiend om nu een heleboel artiesten te ontdekken die hier bij het grote publiek in Europa onbekend zijn. Hopelijk bent u even enthousiast over deze zoektocht als ik en geniet u van de vele nieuwtjes en clips die we u brengen. So, let’s get country !
Dit bericht is geplaatst in Info. Bookmark de permalink.