Billboard Country Song Top 25 – 1 december 2016

Dit is de Billboard Country Song Top 25 voor de week tot 2 december 2016. Windstilte deze week. De top 3 blijft onveranderd, 11 artiesten blijven ter plaatste trappelen, 9 artiesten stijgen of dalen één plaats, grootste stijger is Brett Elderedge en er is geen nieuwkomer.

 1. (1) Keith Urban – Blue Ain’t Your Color
 2. (2) Florida Georgia Line – May We All
 3. (3) Brett Young – Sleep Without You
 4. (8) Brett Elderedge – Wanna Be That Song
 5. (4) Cole Swindell – Middle Of A Memory
 6. (7) Old Dominion – Song For Another Time
 7. (5) Jason Aldean – A Little More Summertime
 8. (6) Kenny Chesney – Setting The World On Fire
 9. (9) Little Big Town – Better Man
 10. (10) Carrie Underwood – Dirty Laundry
 11. (11) Luke Bryan – Move
 12. (12) Thomas Rhett – Star Of The Show
 13. (14) Tim McGraw – How I’ll Always Be
 14. (13) Miranda Lambert – Vice
 15. (16) Blake Shelton – A Guy With A Girl
 16. (17) Eric Church – Kill A Word
 17. (18) Chris Stapleton – Parachut
 18. (15) Maren Morris – 80 Mercedes
 19. (19) Jon Pardi – Dirt On My Boots
 20. (22) Dustin Lynch – Seein’ Red
 21. (20) LoCash – I Know Somebody
 22. (21) Dierks Bentley ft. Elle King – Different For Girls
 23. (23) Granger Smith – If The Boot Fits
 24. (24) Brad Paisley – Today
 25. (25) Brantley Gilbert – The Weekend

Over Mojo

Mijn nickname is Mojo en ik ben eerder toevallig in de countrymuziek geïnteresseerd geraakt. Naast mijn Elvis-collectie bezit ik ook cd’s van Patsy Cline, Johnny Cash, de Bellamy Brothers en heel wat filmmuziek van Westerns. Maar toen ik onlangs in een platenzaak op de afdeling countrymuziek eens ging rondsnuffelen merkte ik dat er een heleboel artiesten waren die ik niet kende. Zo werd mijn aandacht getrokken door o.a. Reba McEntire. Thuis gekomen ging ik direct op het internet wat zoeken achter deze artieste en van het een kwam het ander. Voor ik het wist had de country-microbe mij te pakken en zat ik al bij Brad Paisley, Rascal Flatts, Toby Keath en co. Vandaar naar informatieve websites over countrymuziek was een kleine stap. Zo kwam ik bij de nog vrij recente website uscountrymusic.nlterecht. Volgens mij momenteel de beste site van de Benelux waar alles over countrymuziek in America direct op de voet gevolgd wordt. Af en toe gaf ik een tip aan Sophomore. En na verloop van tijd ben ik sinds mei 2011 als medewerker gevraagd. Ik vind het boeiend om nu een heleboel artiesten te ontdekken die hier bij het grote publiek in Europa onbekend zijn. Hopelijk bent u even enthousiast over deze zoektocht als ik en geniet u van de vele nieuwtjes en clips die we u brengen. So, let’s get country !
Dit bericht is geplaatst in Billboard. Bookmark de permalink.