Johnny Horton – The Battle of New Orleans

Johnny Horton scoorde in 1959 zijn grootste hit met The Batlle of New Orleans. Het was zijn 2de #1-hit want in datzelfde jaar was zijn vorige single When It’s Springtime in Alaska (It’s Forty Below) ook al een tophit. Eén jaar later zou hij op 35-jarige leeftijd sterven toen zijn Cadillac werd aangereden door een truck. Het nummer staat in de Top 100 van Western Songs of all time. Johnny Cash en Dolly Parton zijn enkele van de vele artiesten die de song nadien coverden.

Wikipedia


Songtekst :
In 1814 we took a little trip
Along with Colonel Jackson down the mighty Mississip.
We took a little bacon and we took a little beans
And we caught the bloody British in the town of New Orleans.

[Chorus:]
We fired our guns and the British kept a’comin.
There wasn’t nigh as many as there was a while ago.
We fired once more and they began to runnin’ on
Down the Mississippi to the Gulf of Mexico.

We looked down the river and we see’d the British come.
And there must have been a hundred of’em beatin’ on the drum.
They stepped so high and they made the bugles ring.
We stood by our cotton bales and didn’t say a thing.

[Chorus]

Old Hickory said we could take ‘em by surprise
If we didn’t fire our muskets ‘til we looked ‘em in the eye
We held our fire ‘til we see’d their faces well.
Then we opened up with squirrel guns and really gave ‘em … well

[Chorus]

Yeah, they ran through the briars and they ran through the brambles
And they ran through the bushes where a rabbit couldn’t go.
They ran so fast that the hounds couldn’t catch ‘em
Down the Mississippi to the Gulf of Mexico.**

We fired our cannon ‘til the barrel melted down.
So we grabbed an alligator and we fought another round.
We filled his head with cannon balls, and powdered his behind
And when we touched the powder off, the gator lost his mind.

[Chorus]

Yeah, they ran through the briars and they ran through the brambles
And they ran through the bushes where a rabbit couldn’t go.
They ran so fast that the hounds couldn’t catch ‘em
Down the Mississippi to the Gulf of Mexico.

Over Mojo

Mijn nickname is Mojo en ik ben eerder toevallig in de countrymuziek geïnteresseerd geraakt. Naast mijn Elvis-collectie bezit ik ook cd’s van Patsy Cline, Johnny Cash, de Bellamy Brothers en heel wat filmmuziek van Westerns. Maar toen ik onlangs in een platenzaak op de afdeling countrymuziek eens ging rondsnuffelen merkte ik dat er een heleboel artiesten waren die ik niet kende. Zo werd mijn aandacht getrokken door o.a. Reba McEntire. Thuis gekomen ging ik direct op het internet wat zoeken achter deze artieste en van het een kwam het ander. Voor ik het wist had de country-microbe mij te pakken en zat ik al bij Brad Paisley, Rascal Flatts, Toby Keath en co. Vandaar naar informatieve websites over countrymuziek was een kleine stap. Zo kwam ik bij de nog vrij recente website uscountrymusic.nlterecht. Volgens mij momenteel de beste site van de Benelux waar alles over countrymuziek in America direct op de voet gevolgd wordt. Af en toe gaf ik een tip aan Sophomore. En na verloop van tijd ben ik sinds mei 2011 als medewerker gevraagd. Ik vind het boeiend om nu een heleboel artiesten te ontdekken die hier bij het grote publiek in Europa onbekend zijn. Hopelijk bent u even enthousiast over deze zoektocht als ik en geniet u van de vele nieuwtjes en clips die we u brengen. So, let’s get country !
Dit bericht is geplaatst in Western Music met de tags . Bookmark de permalink.