Gene Autry – Deep In The Heart Of Texas

De meest bekende versie van de westernfilm Heart Of The Rio Grande uit 1942 kwam van zanger/acteur Gene Autry. Zijn song Deep In The Heart of Texas kende veel navolging door ondermeer George Strait.

Wikipedia NL                                                                  Wikipedia USA

Songtekst :

The stars at night are big and bright
Deep in the heart of Texas
The prairie sky is wide and high
Deep in the heart of Texas

The sage in bloom is like perfume
Deep in the heart of Texas
Reminds me of the one that I love
Deep in the heart of Texas

The coyotes wail along the trail
Deep in the heart of Texas
The rabbits rush around the brush
Deep in the heart of Texas

The cowboys cry, “Ki yippee yi!”
Deep in the heart of Texas
The dogies bawl and bawl and bawl
Deep in the heart of Texas

The stars at night are big and bright
Deep in the heart of Texas
The prairie sky is wide and high
Deep in the heart of Texas

Over Mojo

Mijn nickname is Mojo en ik ben eerder toevallig in de countrymuziek geïnteresseerd geraakt. Naast mijn Elvis-collectie bezit ik ook cd’s van Patsy Cline, Johnny Cash, de Bellamy Brothers en heel wat filmmuziek van Westerns. Maar toen ik onlangs in een platenzaak op de afdeling countrymuziek eens ging rondsnuffelen merkte ik dat er een heleboel artiesten waren die ik niet kende. Zo werd mijn aandacht getrokken door o.a. Reba McEntire. Thuis gekomen ging ik direct op het internet wat zoeken achter deze artieste en van het een kwam het ander. Voor ik het wist had de country-microbe mij te pakken en zat ik al bij Brad Paisley, Rascal Flatts, Toby Keath en co. Vandaar naar informatieve websites over countrymuziek was een kleine stap. Zo kwam ik bij de nog vrij recente website uscountrymusic.nlterecht. Volgens mij momenteel de beste site van de Benelux waar alles over countrymuziek in America direct op de voet gevolgd wordt. Af en toe gaf ik een tip aan Sophomore. En na verloop van tijd ben ik sinds mei 2011 als medewerker gevraagd. Ik vind het boeiend om nu een heleboel artiesten te ontdekken die hier bij het grote publiek in Europa onbekend zijn. Hopelijk bent u even enthousiast over deze zoektocht als ik en geniet u van de vele nieuwtjes en clips die we u brengen. So, let’s get country !
Dit bericht is geplaatst in Western Music met de tags . Bookmark de permalink.