Jimmy Young – The Man From Laramie

Onze westernsong van deze maand is The Man From Laramie uit 1955. Jimmy Young is een Britse zanger en radio-personaliteit die in dat jaar twee #1-hits had in Engeland.  Naast deze hit was er ook nog Unchained Melodie van de film Unchained dat tien jaar later in de allerbeste versie van The Righteous Brothers een wereldhit zou worden.  Jimmy Young is momenteel 94 jaar.

Wikipedia

Songtekst :

The man from Laramie
He was a man with a peaceful turn of mind
He was kind of sociable and friendly
Friendly as any man could be
But you never saw a man out-draw
The man from Laramie

The man from Laramie
He was a man with a warm and gentle heart
But when they’d start the arguing and fightin’
Frightenin’ and lightning fast was he
There was no coyote who could outshoot
The man from Laramie

He had a flair for ladies
The ladies loved his air of mystery

The west will never see
A man with so many notches on his gun
Everyone admired the fearless stranger
Danger was this man’s speciality
So they never bossed or double crossed
The man from Laramie

He had a flair for ladies
Now the ladies loved his air of mystery

The west will never see
A man with so many notches on his gun
Everyone admired the fearless stranger
Danger was this man’s speciality
So they never bossed or double crossed
The man from Laramie

Over Mojo

Mijn nickname is Mojo en ik ben eerder toevallig in de countrymuziek geïnteresseerd geraakt. Naast mijn Elvis-collectie bezit ik ook cd’s van Patsy Cline, Johnny Cash, de Bellamy Brothers en heel wat filmmuziek van Westerns. Maar toen ik onlangs in een platenzaak op de afdeling countrymuziek eens ging rondsnuffelen merkte ik dat er een heleboel artiesten waren die ik niet kende. Zo werd mijn aandacht getrokken door o.a. Reba McEntire. Thuis gekomen ging ik direct op het internet wat zoeken achter deze artieste en van het een kwam het ander. Voor ik het wist had de country-microbe mij te pakken en zat ik al bij Brad Paisley, Rascal Flatts, Toby Keath en co. Vandaar naar informatieve websites over countrymuziek was een kleine stap. Zo kwam ik bij de nog vrij recente website uscountrymusic.nlterecht. Volgens mij momenteel de beste site van de Benelux waar alles over countrymuziek in America direct op de voet gevolgd wordt. Af en toe gaf ik een tip aan Sophomore. En na verloop van tijd ben ik sinds mei 2011 als medewerker gevraagd. Ik vind het boeiend om nu een heleboel artiesten te ontdekken die hier bij het grote publiek in Europa onbekend zijn. Hopelijk bent u even enthousiast over deze zoektocht als ik en geniet u van de vele nieuwtjes en clips die we u brengen. So, let’s get country !
Dit bericht is geplaatst in Western Music met de tags . Bookmark de permalink.