Lindi Ortega – Tin Star

Lindi Ortega is een Canadese singer-songwriter die het probeert te maken in de States. Wat ze wil bereiken vertelt ze in deze interessante song.  Wat mij betreft is dit een fris nieuw geluid in de countrywereld. Ze zit al in de showbizz vanaf 2001 maar sinds haar verhuis in 2011 naar Nashville zit haar carrière in de lift. Tin Star is de sterke titelsong van haar vierde album dat nu recent uitkwam.

Wikipedia

Officiële Website

Songtekst :

Boy you don’t know me
I’m a nobody
Singin on this trip
For a few pennies
I got a busted string
And broken guitar
I’ve been singing for tips
Down at the local bar
Like an old tin star
I’m beat up and rusty
Lost in the shining skies
Of Nashville Tennessee
Well I wrote this song
For those who are like
Like in the shining stars, the shining stars
Well we don’t got fame
No name in lies
No billboard hits
No sold out nights
We got dews to pay
Tryna make a way
Some of us wait on luck
While some just pray

Like an old tin star
I’m beat up and rusty
Lost in the shining skies
Of Nashville Tennessee
Well I wrote this song
For those who are like
Like in the shining stars, the shining stars

Well if the music wasn’t ready
Through the blood in my veins
I might just walk away
Oh I walk away
But the music keeps on running
Through the blood in my veins
And it just makes me stick
Oh it makes me stick

Like an old tin star
I’m beat up and rusty
Lost in the shining skies
Of Nashville Tennessee
Well I wrote this song
For those who are like me
Like in the shining stars, the shining stars
Of Nashville Tennessee
For those who are like me

Over Mojo

Mijn nickname is Mojo en ik ben eerder toevallig in de countrymuziek geïnteresseerd geraakt. Naast mijn Elvis-collectie bezit ik ook cd’s van Patsy Cline, Johnny Cash, de Bellamy Brothers en heel wat filmmuziek van Westerns. Maar toen ik onlangs in een platenzaak op de afdeling countrymuziek eens ging rondsnuffelen merkte ik dat er een heleboel artiesten waren die ik niet kende. Zo werd mijn aandacht getrokken door o.a. Reba McEntire. Thuis gekomen ging ik direct op het internet wat zoeken achter deze artieste en van het een kwam het ander. Voor ik het wist had de country-microbe mij te pakken en zat ik al bij Brad Paisley, Rascal Flatts, Toby Keath en co. Vandaar naar informatieve websites over countrymuziek was een kleine stap. Zo kwam ik bij de nog vrij recente website uscountrymusic.nlterecht. Volgens mij momenteel de beste site van de Benelux waar alles over countrymuziek in America direct op de voet gevolgd wordt. Af en toe gaf ik een tip aan Sophomore. En na verloop van tijd ben ik sinds mei 2011 als medewerker gevraagd. Ik vind het boeiend om nu een heleboel artiesten te ontdekken die hier bij het grote publiek in Europa onbekend zijn. Hopelijk bent u even enthousiast over deze zoektocht als ik en geniet u van de vele nieuwtjes en clips die we u brengen. So, let’s get country !
Dit bericht is geplaatst in Zangeressen met de tags . Bookmark de permalink.