Mel Tillis – Coca Cola Cowboy

De vader van Pam Tillis was een nog grotere countrystar dan de dochter. Mel Tillis maakte in de jaren ’60, ’70 en ’80 zo’n achtendertig albums en zestig singles waarvan er zes op #1 eindigden. In 1979 had hij zijn voorlaatste #1-hit met dit Coca Cola Cowboy.  In 2007 werd hij door dochter Pam Tillis voorgesteld als lid van de Country Music Hall Of Fame. En vorig jaar kreeg hij van president Obama de National Medal Of Arts. Op 8 augustus wordt Mel 81 jaar. We hebben van deze goeie oldie een leuk filmpje met heel wat bekenden.

Wikipedia

Officiële Website Mel Tillis

Songtekst :

I called collect on the phone
You say you’re tired and alone
But it sounds like someone else is lying there
She said don’t call me no more
Don’t you knock on my door
Its too late now, and I know you’ll never change
She said….

(Chorus)
Youre just a Coca Cola cowboy
You got an Eastwood smile, and Robert Redford hair
But you walked across my heart like it was Texas
And you taught me how to say I just don’t care

She said just leave me alone
And let me hang up this phone
Cause he’ll see me cry, and think I still love you
Please don’t call me no more
I changed the locks on my door
Its time you understood that we are through
She said….

Youre just a Coca Cola cowboy
You got an Eastwood smile, and Robert Redford hair
But you walked across my heart like it was Texas
And you taught me how to say I just don’t care

Guitar solo

She said…
Youre just a Coca Cola cowboy
You got an Eastwood smile, and Robert Redford hair
But you walked across my heart like it was Texas
And you taught me how to say I just don’t care

Yes she taght me how to say I just don’t care

Over Mojo

Mijn nickname is Mojo en ik ben eerder toevallig in de countrymuziek geïnteresseerd geraakt. Naast mijn Elvis-collectie bezit ik ook cd’s van Patsy Cline, Johnny Cash, de Bellamy Brothers en heel wat filmmuziek van Westerns. Maar toen ik onlangs in een platenzaak op de afdeling countrymuziek eens ging rondsnuffelen merkte ik dat er een heleboel artiesten waren die ik niet kende. Zo werd mijn aandacht getrokken door o.a. Reba McEntire. Thuis gekomen ging ik direct op het internet wat zoeken achter deze artieste en van het een kwam het ander. Voor ik het wist had de country-microbe mij te pakken en zat ik al bij Brad Paisley, Rascal Flatts, Toby Keath en co. Vandaar naar informatieve websites over countrymuziek was een kleine stap. Zo kwam ik bij de nog vrij recente website uscountrymusic.nlterecht. Volgens mij momenteel de beste site van de Benelux waar alles over countrymuziek in America direct op de voet gevolgd wordt. Af en toe gaf ik een tip aan Sophomore. En na verloop van tijd ben ik sinds mei 2011 als medewerker gevraagd. Ik vind het boeiend om nu een heleboel artiesten te ontdekken die hier bij het grote publiek in Europa onbekend zijn. Hopelijk bent u even enthousiast over deze zoektocht als ik en geniet u van de vele nieuwtjes en clips die we u brengen. So, let’s get country !
Dit bericht is geplaatst in Traditionals met de tags . Bookmark de permalink.