Jean Shepard – Dear John Letter + Bright Lights & Country Music

Only One #1-hit  Jean Shepard was de pioneer voor vrouwen in countrymuziek. Ollie Imogene Shepard zoals ze echt heette, werd in 1933 geboren en produceerde zo’n 73 singles waarvan enkel de tweede ‘Dear John Letter‘ op #1 eindigde in 1953. Het was een duet met Ferlin Husky en het was na de tweede wereldoorlog de eerste plaat van een countryvrouw die meer dan 1 miljoen stuks verkocht.Tussen 1956 en 1981 bracht ze ook 24 studio albums uit. Over Ferlin Husky, die enkele maanden na deze clip in 2011 overleed, vertellen we volgende week meer. Twee naoorlogse iconen van de countrymuziek dus.

Jean Shepard Wikipedia

Jean Shepard bracht tal van mooie deuntjes waaronder dit Bright Lights & Country Music uit 1975.

 

Over Mojo

Mijn nickname is Mojo en ik ben eerder toevallig in de countrymuziek geïnteresseerd geraakt. Naast mijn Elvis-collectie bezit ik ook cd’s van Patsy Cline, Johnny Cash, de Bellamy Brothers en heel wat filmmuziek van Westerns. Maar toen ik onlangs in een platenzaak op de afdeling countrymuziek eens ging rondsnuffelen merkte ik dat er een heleboel artiesten waren die ik niet kende. Zo werd mijn aandacht getrokken door o.a. Reba McEntire. Thuis gekomen ging ik direct op het internet wat zoeken achter deze artieste en van het een kwam het ander. Voor ik het wist had de country-microbe mij te pakken en zat ik al bij Brad Paisley, Rascal Flatts, Toby Keath en co. Vandaar naar informatieve websites over countrymuziek was een kleine stap. Zo kwam ik bij de nog vrij recente website uscountrymusic.nlterecht. Volgens mij momenteel de beste site van de Benelux waar alles over countrymuziek in America direct op de voet gevolgd wordt. Af en toe gaf ik een tip aan Sophomore. En na verloop van tijd ben ik sinds mei 2011 als medewerker gevraagd. Ik vind het boeiend om nu een heleboel artiesten te ontdekken die hier bij het grote publiek in Europa onbekend zijn. Hopelijk bent u even enthousiast over deze zoektocht als ik en geniet u van de vele nieuwtjes en clips die we u brengen. So, let’s get country !
Dit bericht is geplaatst in Traditionals met de tags . Bookmark de permalink.

Een reactie op Jean Shepard – Dear John Letter + Bright Lights & Country Music

  1. Fred schreef:

    Geweldig. Op die leeftijd dit nog zo kunnen.

Reacties zijn gesloten.