The Henningsens – American Beautiful

Vandaag stellen we u een nieuw trio uit Illinois voor. The Henningsens is een familieband en bestaat uit vader Brian Hennigsen, zijn zoon Aaron en dochter Clara. Zij schreven in het verleden al songs voor The Band Perry (You Lie en All Your Life) , Wynonna Judd en Sara Evans. Sinds enkele maanden zijn ze bezig aan een debuutalbum. Dit American Beautiful is hun debuutsingle die nog maar enkele weken uit is. Klinkt goed volgens mij.

Wikipedia

Officiële Website The Henningsens

Maak kennis met The Henningsens

Songtekst :

She puts her boots and bandana on
She has a hankerin’ for Rolling Stones
She likes her vegetables home grown
A lot like the boy waiting out in the truck

She’ll take a hill like Roosevelt
Holds up her pants with a bible belt
She cracks em up like the liberty bell
A whole lot of tender and a little bit tough

Ooo, ooo, ooo she’s a little unusual
Ooo, ooo, ooo she’s American beautiful

Well, he is a mutt with a pedigree
Sinatra junkie in a pair of jeans
He pays his dues in the land of the free
He says, why walk baby, we were born to run

Ooo, ooo, ooo he’s a little unusual
Ooo, ooo, ooo he’s American beautiful
Yeah yeah

I saw that girl in the mirror once
With a boy like that, in a cloud of dust
I think they look a lot like us
Cause we are, we are, we are

Ooo, ooo, ooo, we are a little unusual
Ooo, ooo, ooo, we are American beautiful
Yeah yeah
Ooo, ooo, ooo, we are a little unusual
Ooo, ooo, ooo, we are American, American, American beautiful

Over Mojo

Mijn nickname is Mojo en ik ben eerder toevallig in de countrymuziek geïnteresseerd geraakt. Naast mijn Elvis-collectie bezit ik ook cd’s van Patsy Cline, Johnny Cash, de Bellamy Brothers en heel wat filmmuziek van Westerns. Maar toen ik onlangs in een platenzaak op de afdeling countrymuziek eens ging rondsnuffelen merkte ik dat er een heleboel artiesten waren die ik niet kende. Zo werd mijn aandacht getrokken door o.a. Reba McEntire. Thuis gekomen ging ik direct op het internet wat zoeken achter deze artieste en van het een kwam het ander. Voor ik het wist had de country-microbe mij te pakken en zat ik al bij Brad Paisley, Rascal Flatts, Toby Keath en co. Vandaar naar informatieve websites over countrymuziek was een kleine stap. Zo kwam ik bij de nog vrij recente website uscountrymusic.nlterecht. Volgens mij momenteel de beste site van de Benelux waar alles over countrymuziek in America direct op de voet gevolgd wordt. Af en toe gaf ik een tip aan Sophomore. En na verloop van tijd ben ik sinds mei 2011 als medewerker gevraagd. Ik vind het boeiend om nu een heleboel artiesten te ontdekken die hier bij het grote publiek in Europa onbekend zijn. Hopelijk bent u even enthousiast over deze zoektocht als ik en geniet u van de vele nieuwtjes en clips die we u brengen. So, let’s get country !
Dit bericht is geplaatst in Bands met de tags . Bookmark de permalink.