Don Williams – I Believe In You (live)

Na de moderne country van zaterdag doen we het op zondag wat rustiger aan met een golden Oldie. Don Williams had in 1980 met deze I Believe In Love weer een van zijn vele #1 hits in. Deze schitterende live-versie, waarin de 71-jarige Don Williams iedereen halverwege op het verkeerde been probeert te zetten, dateert van vorig jaar.

Songtekst :

I don’t believe in superstars
organic food and foreign cars
I don’t believe the price of gold
the certainty of growing old
that right is right and left is wrong
that north and south can’t get along
that east is east and west is west
and being first is always best.

But I believe in love, I believe in babies
I believe in mom and dad, and I believe in you.

Well I don’t believe that heaven waits
for only those who congregate
I like to think of God as love
He’s down below, He’s up above
He’s watching people everywhere
He knows who does and doesn’t care
and I’m an ordinary man
sometimes I wonder who I am.

But I believe in love, I believe in music
I believe in magic, and I believe in you.

I know with all my certainty what’s goin’
with you and me is a good thing
it’s true, I believe in you.

I don’t believe virginity is
as common as it used to be
in working days and sleeping nights
that black is black and white is white
that Superman and Robin Hood
are still alive in Hollywood
that gasoline’s in short supply
the rising cost of getting by.

But I believe in love, I believe in old folks
I believe in children, I believe in you.

I believe in love, I believe in babies
I believe in mom and dad, and I believe in you.

Over Mojo

Mijn nickname is Mojo en ik ben eerder toevallig in de countrymuziek geïnteresseerd geraakt. Naast mijn Elvis-collectie bezit ik ook cd’s van Patsy Cline, Johnny Cash, de Bellamy Brothers en heel wat filmmuziek van Westerns. Maar toen ik onlangs in een platenzaak op de afdeling countrymuziek eens ging rondsnuffelen merkte ik dat er een heleboel artiesten waren die ik niet kende. Zo werd mijn aandacht getrokken door o.a. Reba McEntire. Thuis gekomen ging ik direct op het internet wat zoeken achter deze artieste en van het een kwam het ander. Voor ik het wist had de country-microbe mij te pakken en zat ik al bij Brad Paisley, Rascal Flatts, Toby Keath en co. Vandaar naar informatieve websites over countrymuziek was een kleine stap. Zo kwam ik bij de nog vrij recente website uscountrymusic.nlterecht. Volgens mij momenteel de beste site van de Benelux waar alles over countrymuziek in America direct op de voet gevolgd wordt. Af en toe gaf ik een tip aan Sophomore. En na verloop van tijd ben ik sinds mei 2011 als medewerker gevraagd. Ik vind het boeiend om nu een heleboel artiesten te ontdekken die hier bij het grote publiek in Europa onbekend zijn. Hopelijk bent u even enthousiast over deze zoektocht als ik en geniet u van de vele nieuwtjes en clips die we u brengen. So, let’s get country !
Dit bericht is geplaatst in Traditionals met de tags . Bookmark de permalink.