Lee Kernaghan – Planet Country

Lee Kernaghan is hier nieuw bij USCM maar in Australïe al een tijdje bekend. In 2008 werd hij zelfs uitgeroepen tot Australian Of The Year. Dit jaar staat hij al 20 jaar op de planken. Om dit te vieren kwam enkele maanden terug het album Ultimate Hits .met zijn 42 hits uit. Ter kennismaking konden we geen betere clip vinden dan deze hit uit 2009 die perfekt bij onze site past.

Wikipedia

Lee Kernaghan officiële website

Songtekst:

Out here on the red dirt plain
You reach the end of the table drains
It’s Planet Country
Shearin’ sheds, and bendin’ backs
Australian dreams under battered hats
It’s Planet Country

A beat up truck, a tin roof shack
A lovin’ girl, and these two hands
I’m livin’, breathin’, workin’ this hallowed ground
On a spinning patch of rock and dirt
Centre of my universe
Planet Country

A country girl in a flat bed truck
Harvesters whippin’ up a cloud of dust
It’s Planet Country
It’s 303s and 4 x 4s
They’re all hard-wired country boys
It’s Planet Country

A beat up truck, a tin roof shack
A lovin’ girl, and these two hands
I’m livin’, breathin’, workin’ this hallowed ground
On a spinning patch of rock and dirt
Centre of my universe
Planet Country

It’s kickin’ it up and crankin’ it out
Come fire or flood or drought
With my lovin’ girl, a tin roof shack
A beat up truck, and these two hands
I’m livin’, breathin’, workin’ this hallowed ground
On a spinning patch of rock and dirt
Centre of my universe
Whoa oh oh oh, keep singin’ it
Whoa oh oh oh, Planet Country
Planet Country
keep singin’ it
keep singin’ it
Planet Country

Over Mojo

Mijn nickname is Mojo en ik ben eerder toevallig in de countrymuziek geïnteresseerd geraakt. Naast mijn Elvis-collectie bezit ik ook cd’s van Patsy Cline, Johnny Cash, de Bellamy Brothers en heel wat filmmuziek van Westerns. Maar toen ik onlangs in een platenzaak op de afdeling countrymuziek eens ging rondsnuffelen merkte ik dat er een heleboel artiesten waren die ik niet kende. Zo werd mijn aandacht getrokken door o.a. Reba McEntire. Thuis gekomen ging ik direct op het internet wat zoeken achter deze artieste en van het een kwam het ander. Voor ik het wist had de country-microbe mij te pakken en zat ik al bij Brad Paisley, Rascal Flatts, Toby Keath en co. Vandaar naar informatieve websites over countrymuziek was een kleine stap. Zo kwam ik bij de nog vrij recente website uscountrymusic.nlterecht. Volgens mij momenteel de beste site van de Benelux waar alles over countrymuziek in America direct op de voet gevolgd wordt. Af en toe gaf ik een tip aan Sophomore. En na verloop van tijd ben ik sinds mei 2011 als medewerker gevraagd. Ik vind het boeiend om nu een heleboel artiesten te ontdekken die hier bij het grote publiek in Europa onbekend zijn. Hopelijk bent u even enthousiast over deze zoektocht als ik en geniet u van de vele nieuwtjes en clips die we u brengen. So, let’s get country !
Dit bericht is geplaatst in Zangers met de tags . Bookmark de permalink.